Completați toate câmpurile formularului.
menu

Credit IFN

Instituțiile Financiare Nebancare își desfășoară activitatea în condiții legale, înființarea, dar și funcționarea unei Instituții fiind reglementate de lege. Creditele IFN reprezintă modalitatea prin care poți avea acces rapid la o sumă de bani, pentru a-ți rezolva situațiile financiare presante. Este un credit ușor la îndemână pentru un caz urgent, cheltuielile de nevoi personale fiind ușor acoperite, atunci când vorbim despre o sumă de bani relativ mică.

Credit IFN - ce înseamnă și de ce să îl alegi

Un credit IFN este soluția avantajoasă oferită de o Instituție Financiară Nebancară, în cazul de față, Viaconto, cu toate condițiile mult mai accesibile față de creditele obținute de la bancă. Pentru credite IFN nu sunt solicitate garanții, iar condițiile de accesare sunt ușor accesibile oricărui angajat sau pensionar. Tipul de creditare este acreditat de Banca Națională a României, însă întreg procesul este cu mult mai simplu de realizat față de alte servicii pe care banca ți le pune la dispoziție. Creditul se obține mult mai repede, iar contractul de credit se încheie direct online.

Un IFN poate fi un real ajutor în momentul în care mai ai nevoie de o sumă mică de bani, pentru a-ți acoperi anumite cheltuieli, mai ales dacă nu ai de unde să împrumuți rapid. Este Instituția care poate pune la dispoziție un împrumut cu mult mai rapid spre deosebire de procesul lung prin care trebuie să treci dacă apelezi la un credit de nevoi personale de la bancă.

Credit IFN - Condiții de accesare

Datorită tehnologiei care avansează pe zi ce trece mai mult, Viaconto răspunde prompt clienților activi, care își petrec o bună parte din timp în mediul online. Solicitarea, dar și obținerea unui credit IFN se face doar în mediul online, prin câteva etape simple și ușor de urmărit de către orice public. Datele pe care un solicitant le furnizează către site-ul viaconto.ro sunt confidențiale, însă sunt esențiale pentru procesarea cererii de împrumut.

Etapele pentru accesarea unui credit IFN:

Solicitanul se înregistrează pe website-ul viaconto.ro, în procesul de înregistrare fiind nevoit să își stabilească o parolă, care îi va folosi pentru profilul de utilizator. Profilul este activat după ce datele primite din partea solicitantului sunt verificate și sunt corecte.

Trebuie completată cererea de creditare în profilul de utilizator, în care să fie menționate toate informațiile solicitante, valoarea și inclusiv termenul de rambursare, dar și faptul că au fost luate la cunoștintă informațiile standard și termenii și prevederile prezentului contract. După acestea, contractul se generează automat, conform cererii de creditare si este aprobat împrumutul.

Prin încheierea contractului, viaconto.ro își asumă responsabilitatea de a transfera suma de bani în contul solicitantului. Transferul o dată făcut înseamnă acceptarea prevederilor contractului din partea solicitantului. Împrumutul nu poate fi folosit până în momentul în care nu sunt îndepliniți toți termenii stabiliți în contract.

Rambursarea creditului

Durata contractului de credit este calculată din momentul în care contul solicitantului a fost creditat cu valoarea creditului și se încetează îndeplinirea tuturor obligațiilor. Rambursarea creditului se face în aceeași monedă în care a fost acordat, fără alte deduceri ori rețineri a unor taxe sau impozite.

Este important de reținut faptul că, dacă rata de rambursare este scadentă într-o zi nelucrătoare, atunci data scadentă se amână până la următoarea zi lucrătoare. Bineînțeles, există posibilitatea ca valoarea creditului să fie în totalitate rambursat anticipat, în orice moment, iar creditorul nu percepe niciun comision sau compensație.

Din punct de vedere al costurilor nu exista:

  • Comision sau taxă de administrare a creditului sau a contului pentru creditul acordat;
  • Nu sunt aplicate taxe pentru rambursarea înainte de termen;
  • Nu este valabil niciun comision sau taxă pentru analiza dosarului.

Dacă sunt făcute plățile prin transfer bancar, atunci împrumutatul suportă orice cost perceput de bancă, în cazul în care acesta deține conturi curente deschise.

În cazul întârzierii plății sau neîndeplinirii obligațiilor de rambursare a creditului, atunci intervine dobânda penalizatoare. Aceasta apare imediat ce împrumutatul își încalcă obligația de plată și poate fi aplicată de creditor în perioada prevăzută de legea aplicabilă.

Dobânda pentru întreaga perioadă a creditului este plătită conform prevederilor din contractul încheiat, iar rata dobânzii aferente înseamnă o sumă fixă aferentă creditului, care ar trebui plătită de solicitant pe întreaga perioadă a creditului.