Unii dintre noi par că s-au născut cu un as în mânecă, atunci când vine vorba de administrarea veniturilor, în timp ce alții lasă senzația că ar avea nevoie de un contabil care să le stea aproape în permanență. Dacă și ție îți rămân la final de lună prea multe zile și prea puțini bani, te-ai putea preocupa mai mult de educația ta financiară, învățând de la alții cum stă treaba cu banii. Îți recomandăm să nu te declari învins în lupta cu bugetul lunar, ci mai degrabă să investești energia pe care o ai în lecturarea celor mai bune cinci titluri de cărți menite să te ajute din punct de vedere financiar. Iată care sunt acestea!
1. Cel mai bogat om din Babilon
George S. Clason pare să fi devenit celebru datorită parabolelor babiloniene strânse în paginile cărții sale, care a inspirat milioane de cititori de pe tot mapamondul. Planificarea și obținerea succesului financiar, asigurarea unui venit solid pentru viitor și principii financiare aplicate de către cei mai bogați oameni ai lumii sunt doar câteva dintre învățăturile pe care le vei deprinde dacă vei citi această carte. Folosind un limbaj foarte accesibil, dar profund, în același timp, Clason alcătuiește un ghid de înțelegere a lumii financiare, care garantează calea sigură către prosperitate. Fără îndoială, vei avea enorm de multe de învățat din această scriere, pe care ar trebui să o lecturezi cât mai curând.
2. De la idee la bani
Rockefeller, Roosvelt, WilliamJennings Bryan, Alexander Graham Bell sau Henry Ford sunt doar câțiva dintre oamenii care au aplicat învățăturile regăsite în această carte, scrisă de Napoleon Hill. Deși nu pare să fie așa, în spatele unei situații financiare ridicată se află o filosofie care te va purta direct către succes. Poate că de aceea cartea a ajuns să fie tradusă în nenumărate limbi, fiind considerată o lucrare de căpătâi a literaturii motivaționale. Liderii business-urilor din întreaga lume spun că această carte le-a schimbat destinul și le-a arătat calea către succesul financiar. Poate că a venit momentul să afli și tu care este aceasta!
3. Tată bogat, tată sărac
Robert T. Kiyosaki povestește că a avut un exemplu puternic lângă el, acela al tatălui său care, în ciuda faptului că avea un venit peste medie, era veșnic înglodat în datorii. Scenariul îți sună cunoscut? Autorul cărții apreciate pe întreg globul crede că totul pleacă de la lipsa unei educații financiare pe băncile școlii, acolo unde dascălii ar trebui să investească mai multă energie pentru a învăța tinerii despre cum funcționează banii. Kiyosaki mai explică faptul că între tine și bani trebuie să se stabilească o relație foarte clară – ori îi controlăm, ori ne controlează și devenim sclavii acestora. Cartea detronează ideea că, pentru a fi bogat, trebuie să câștigi mulți bani, așa că îți recomandăm să o adaugi în biblioteca ta.
4. Secretele minții de milionar
Harv Eker este cel mai în măsură să vorbească despre bani, pentru că este omul care a pornit o mulțime de afaceri, cu care a și dat faliment, apoi a luat-o de la capăt, alegând să își schimbe gândirea despre bani. El a înțeles faptul că fiecare dintre noi poate determina, prin intermediul minții noastre, dimensiunea averii de care ne bucurăm pe parcursul vieții. A observat că oamenii bogați au același tipar de gândire, la fel cum oamenii săraci procedează toți la fel. Practic, tiparul dictează situația financiară în care ne aflăm. Nu-i așa că vrei și tu să afli cum să nu rămâi niciodată fără bani?
5. Conducta de bani
Ultima carte pe care ne-am propus să ți-o recomandăm face referirea la scenariul de care, cu siguranță, și tu te-ai lovit de câteva ori. Paginile sale explică de ce unii dintre noi trăiesc de la un salariu la altul, fără a-și permite să investească nici măcar un leu în renovarea apartamentului în care locuiesc, în cursuri de specializare sau în vacanțe atât de mult visate. Unul dintre răspunsuri ar fi acela că am ajuns să ne vindem timpul pe bani. Pe restul le vei găsi citind această carte de căpătâi în domeniul financiar, alături de câteva idei despre cum ai putea munci o singură dată pentru un proiect care va continua să îți aducă bani în permanență, fără a-ți „fura” opt ore în fiecare zi.
Dacă te-am făcut curios și vrei să te dezvolți în direcția educației financiare, cumpără și citește cărțile recomandate mai sus, pentru a te bucura de abundență financiară constantă.